28.5.2019

Již od brzkých ranních hodin na plný pecky zpívají Brouci. Paráda. 🙂 Zjišťuji, že jak tělo a mozek ví, že dneska nás opět čeká cca 11 mil, tak ranní kolečko je ještě pomalejší. 😁 Kolem 10 a něco sejdu zpátky na trail a další hodinku jdu zeleným tunelem. Trail se drží vrstevnice, takže se jde na pohodu. Sem tam se otevře výhled na Mojave poušť.

Morning trail in green tunnel and Mojave desert.

A po poledni to přichází. Někteří asi doufali, že tento milník rubnu ještě včera večer, ale jeho čas přišel až nyní. 500 MIL!!! To už je celkem pěkná cifra, hej? 😉 Koukám na ty kamenné čísla a říkám si, že za 30 mil budu mít 1/5 trailu za sebou!!! 1/5? 20%? Masakr. Konec přemýšlení a jdeme se fotit, slyším v hlavě. 😀

Tož, co je? Stojím blbě nebo mám něco s foťákem? Jakých 200? 😁😁😁

Is something wrong with my camera? It should be 500!!! 😁

To už je jiná. 😉

500 miles!!!

Další část trailu se prudce zvedá nahoru, ale díky endorfinům z 500 mil to je pohoda, jazz. 🙂 Trail se přehoupl na druhou stranu hřebene, takže sice nevidím Mojave, ale zato zelené kopce, kam až oko dohlédne. Dávám si pauzu a posilním se na zbytek dne.

Green valley on the other side of crest.

Na míli 504,5 jsem měl v plánu nabrat vodu, ale byla to stojatá voda. Ještě něco málo mám, a tak se rozhodnu, že vezmu až na míli 507,5.

Další míle jdu dubovým hájem. Připadám si, jako bych vstoupil na jiný trail. Na dostřel je poušť Mojave a já se procházím příjemným hájem. Ke konci se vrací jehličnany, trail klesá dolů a opět vykoukne Mojave.

Afternon trail went through oak forest. In the end, Mojave desert again.

Na míli 507,5 scházím ke kempu a prudce klesám do mini údolí, kde teče potok a filtruji 3,5 l.

Water source in small hidden valley.

Je půl šesté, nejvyšší čas hledat místo, kde dneska přenocuji. Rád bych něco s výhledem na poušť – zadávám do „vyhledávače“. 😀 Za chvilku něco mám, ale ještě chci zkusit sejít níže. Za 10 minut pochopím, že tam již nic nebude a vracím se. Trochu to tam musím porovnat, a pak již zkušeně stavím stan a zabydluji se. Kolem 7 si vařím těstoviny od Knorr. Protože je pořád příjemně, tak mám otevřený stan a během večeře sleduji, jak se poušť Mojave skrz celou škálu barev ukládá do tmy. Luxus zakončení dne.

Mojave desert during sunset.

Dneska: 12 mil, total: 508 mil

One Comment

  1. Moc pekne. Hezke fotky, prijemne a vtipne povidani a i ten pristup je mi blizky. Taky by me ten ruch center vadil a taky bych byl ochoten se vracet kvuli hezkemu mistu s vyhledem ci si k takovym plackum zachazet:)
    Jedine, co me chvilku drazdilo a asi stale drazdi, jsou ty zdlouhava rana/starty 😀 Ale chapu, je moc snehu a je treba nespechat;)

    Marek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *