26.5.2019

Co už jsem neměl delší dobu? No výborně, hned první odpověď z přední řady je správně: DÉŠŤ. Již v noci začal zesilovat vítr a začal si hrát se stanem oblíbenou hru „Lehni“. 😀 Musel jsem přes noc několikrát upravovat stan, aby vydržel. Již tou dobou se kolem stanu proháněly mraky jako na závodní dráze a kolem 6 ráno spustily oblíbený song: Singing in the rain. 🙂 Povaluji se do 8 a doufám, že to přejde. Bohužel nic, tak to vypadá, že dneska to bude s deštěm na věčné časy. Snažím se vše sbalit, ale stan a plachtu uvnitř stanu nesbalím. 😂 To už déšť jede na plný výkon, takže ta chvilka během balení stanu a plachty stačila na to, že od pasu dolů jsem byl durch und durch. 😉 Vybíhám a tlačím to dolů k silnici, která je vzdálená 4 míle. Jediná výhoda u tohoto počasí je, že spotřeba vody u mě je víc než malá. Mám ani ne 1 litr a další zdroj je za cca 12 mil, ale já budu ok.

Za půl hodinky se z deště dostanu do mraků s větrem a jsem bičován mini kapkami. Na celkem krátkém úseku je nás 5 hikerů – vypadáme jako zmoklá karavana velbloudů. Nejhorší je všude přítomná vlhkost. Mobil putuje do nepromokavého obalu a foťák skoro nepoužívám. Taky poslední dny válčím s automatickou krytkou čočky – neotvírá se doplna při zapnutí foťáku. Musím tomu pomáhat, což není úplně ok.

Heavy rain during today.

U silnice se sejdeme 4 hikeři. Cca 2 míle vlevo je mini městečko Green Valley, kde sídlí další legendární trail angels: Joe a Terrie Anderson. Jejich domov se nazývá Casa de Luna. Je to velice oblíbené místo hikerů = spousta hikerů a vše s tím spojené. Nic pro mě, takže jsem se rozhodl toto legendární místo přeskočit. Přecházím silnici a jeden hiker taky fičí do kopců. Další pár jde po silnici do městečka.

Still cloudy during afternoon.

Pokračuji dále i přes nepřízeň počasí. Co jiného mi taky zbývá, hej? 😉 Zanedlouho narazím na tzv. section hikera – jde jenom určitou část – a má pro mě trail magic – ze 3 možností si vybírám mini sáček chipsů. V tomto drsném počasí to udělalo maximální radost. 😉 Kolem 2 odpoledne sejdu z mraků, ale opět se rozprší. V půl třetí narazím na zdroj vody, co nebyl v mapě. Paráda. Hned beru 3,5 litrů a měním plány. Zabalím to na prvním lepším místě, protože dneska to vypadá, že déšť jen tak nepřestane. Za chvilku vidím pod trailem vyschlé koryto řeky s rovným místem vedle a je rozhodnuto. Prudce odbočím vlevo z trailu a za chvilku již nacvičuji stavění stanu za plného deště. Chvilku se s tím peru, protože podchlazené prsty na rukou nechtějí spolupracovat. Ve 3 je hotovo a já skáču šipku do stanu. 😀 Převleču se do suchého oblečení a dávám si svačinu. Pak studuji trail na další dny. V 5 začínám psát pokec o dnešním deštivém dni. Výběr fotek byl tentokrát více než jednoduchý – použitelných bylo cca 5 fotek. 😀😀😀 A celou dobu pořád prší a prší a prší.

My place near dried river bed.

Po sedmé si vařím večeři – bramborová kaše, ale ani moc nemám hlad, protože od 3 odpoledne již nešlapu. Samozřejmě to sním. 😉Usínám s kapkami deště a doufám, že zítra bude na programu dne tento song: Sunshine Reggae. 😉

Dneska: 11 mil, total: 485 mil

One Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *