5.6.2019

V noci bylo třeba trochu poupravit stan jak foukalo, ale nic nestandardního. 🙂 Na pohodu se probírám v 7:45 do dalšího slunečného dne. Po 9 již stojím zpět na trailu a zanedlouho dorazím k vodnímu zdroji na míli 583,3. Je zde spousta hikerů. Není se čemu divit, je to na dalších 19 mil jediná voda. Strategie na dnešek je stejná jako včera. Vzít 5 litrů a dojít co nejblíže ke zdroji na míli 602.

Water source at mile 583,3. Next one is in 19 miles!!!

Po přefiltrování 5l vyrážím v 9:45 po vrstevnici do oblasti, která byla kdysi zasažena ohněm. V dálce se na horizontu krásně seřadily větrné turbíny. Ještě chvilku tady se mnou budou. V tu dobu již slunce jede na plné obrátky a já před polednem hledám kousek stínu. Po 12 se zadaří a já se na hodinu ukrývám před horkem.

I odpoledne se trail více méně drží vrstevnice a já si užívám krásné výhledy a fotím i nějaké ty detaily. Ve 14:30 slyším v dálce bouři, tak doufám, že ji nejdu naproti. 🙂

Beauty of nature.

Ve 3 hodiny si dávám další pauzu. Slunce je dneska v extra formě. Mám pocit, že pouštní část již tuší, že se její čas na prknech, co znamenají svět, pomalu krátí, a tak se chce rozloučit ve velkém stylu. 😁 Celý den se neustále cca 6 hikerů střídáme na čele pelotonu podle toho, kdo má či nemá zrovna pauzu. 😉

Afternoon part of PCT with wind turbines at the back.

Mám před sebou posledních cca 7 mil a hned ze startu mě uvítá táhlé stoupání. Za půl hodiny jsem nahoře, ale pot mi stéká po tváři jako by mě někdo polil. 😁 Je to hlavně díky dusnu, které vystřídalo horko. Pokračuji lesem, což jsem dneska po dopoledním pátrání po kousku stínu nečekal. 🙂 Je tam příjemně a trail již jen zlehka stoupá či klesá.

I did not expect forest during the late afternoon hiking.

Před 6 dostávám za odměnu desert – míle 600!!! Už to numero začíná vypadat zajímavě, že? 😉

Mile 600!!! 🙂

Chci se ukrýt hned za míli 600, ale dneska se nedaří najít to správné místo. Jdu kousek po trailu, pak se prokousávám okolním terénem. Nic tam není, tak se vracím na trail a znovu. Až v 7 se zadaří a nakonec to je velice příjemné místo s krásným západem slunce přímo do stanu. Původně měla být na večeři bramborová kaše, ale za ten výkon v tom horku a k tomu numero 600 jsem opět sáhl na Mountain House večeři. Tentokrát opět špagety s masovou omáčkou a musím potvrdit komentář od Kristýny B. pod článkem 27. den. Jsou bezpečně na prvním místě, co se týká večeře. 😉 Pak ještě poletuji kolem stanu a fotím oblohu, která co chvíli mění barvu.

Sunset.

Dneska: 18 mil, total: 601 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *