11.6.2019

Ty kráso, já jsem na trailu 50 dní!!! To už je celkem slušná doba. 🙂 Jsem si to ráno ani neuvědomil. Bych si dal dvojitou porci Nutelly. 😁 A koukám na počet mil do Kanady. Taky jsem včera mohl ještě 3 míle zabrat a dneska by tam byl můj rok narození. 🙂

Vstávám kolem 7:15 a venku je slunce opět v jakémsi oparu. Ok, nebude masakr horko. Kolem 9 jsem ve startovních blocích a 3-2-1, včil. Za necelou půl míli je zdroj vody a beru si 3 l. Mám v plánu dojít k večeru k dalšímu zdroji, tak více nepotřebuji.

Nastupuje stoupání, ale bude to 600 výškových metrů na skoro 5 mílích, tak to není tak hrozné. Čím jsem výše, tak se mi v plné kráse ukazuje údolí v dáli.

Morning climb up with valley.

Za 2 hodinky mám pro dnešek to nejhorší stoupání za sebou. Krajina se již více podobá lesu – blížíme se k Sierra pohoří. 😉 Pokračuji po vrstevnici, pak mírně klesám a celou dobu mě doprovází fialově-růžové kvítí kolem trailu. Vypadá to luxusně. Pořád zastavuji a fotím. 🙂 Tou dobou nastupuje na scénu další údolí.

Trail with another valley and beautiful pink flowers.

Před 1 odpoledne mám delší pauzu, není kam spěchat. A tady foto mého nového tetování na levé půlce obličeje. 😁

My new tattoo on left part of face. 😁

Scházím do údolí a pořád kolem to kvítí. Paráda. Dneska se mi jde opět dobře a já si užívám poslední míle v pouštní části PCT.

Pink flowers were everywhere.

Závěrečný úsek, než se dostaneme na pomyslné dno údolí, je veden v kamenité oblasti, která má taky své kouzlo.

Trail with big rocks.

Na míli 681 je voda, ale já mám v plánu vzít až na míli 683. Dávám se do řeči s holčinou, kterou jsem dneska viděl poprvé. Je z Ohia a začala trail 2.5., takže to slušně valí. 🙂 Poslední 2 míle jdou opět do kopce, ale je 5 odpoledne, takže to beru tempem želva – není kam spěchat. A okolí je stále luxus.

Last part of trail for today.

Míle 683 – mám v plánu si vzít 5 l, ať můžu jít ještě o kousej dál a nemusím se vázat na tento zdroj i zítra. Jeden pár mě upozorňuje na včely u zdroje. Dobré vědět. Scházím dolů a najdu toto. To si snad děláte prču!!!

Are you kidding me? This is water source?

Ok, srandu si dělám já. Ofiko zdroj byl ještě o kousek níže a byl to luxus zdroj vody.

Actual water source. 😉

Pak už klasicky držím v ruce telefon, sleduji v mapě vrstevnice a mapuji okolní terén. Po cca míli se prokoušu na jeden mini vršek a za chvilku mám místo přímo pro můj stan. Výhled ze stanu? Bomba.

My view from tent.

Jak se ty dny zatím prodlužují, tak si ani neuvědomuji, že je již půl osmé. Rychle vařím večeři – dlouho nebyl Knorr – Španělská rýže. Než zavírám stan, tak vyfotím hořící nebe.

Burning sunset.

A tenisky již stříhají poslední kousky z metru do důchodu. Zítra je čeká poslední celý den. Další den to bude jen kousek a mají zarobeno. 😁

Dneska: 15 mil, total: 684 mil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *