30.4.2019

Dnes vstávám vyloženě dovolenkově – až po půl osmé!!! To někteří hikeři mají již kus našlapáno. 🙂 Tradiční ranní rutina je doplněna pokecem s mamčou, abych byl v obraze, co doma. Nakonec vyrážím kolem půl desáté. To bude asi rekord mezi hikery. 😂

Obloha je zatažená, takže opět jsem navlečený, ale vypadá to, že dešti se vyhnu. Za chvíli se ocitnu v lese a vedle mě slyším potok. Minulé dny nebyla voda na míle daleko a tady mě potok doprovází cca hodinku cesty. Dokonce jsem musel i několikrát brodit!!!

Deep forest and creek, which I had to cross couple times.

Neustále nastoupávám výškové metry, takže se přehoupnu přes les mezi nízké keře. Kolem půl 12 si dávám pauzu na oběd – tortila s tuňákem a chipsy. Jj, je třeba do sebe cpát energie, co to dá.

Me on trail and my lunch – tortile with tuna and chips.

Stále šlapu nahoru a kolem 1 odpoledne odbočuji ke zdroji vody. Nalézáme jakési betonové jezírko se stojatou vodou. Tak takovou žízeň nemám. 😀 Dle průvodce zde má být malý pramínek o pár metrů níže. Ten nacházím a to je jiná. Teda jiná, nakonec i po přefiltrování je voda trochu do žluta, ale beru to. Další zdroj je cca za 5 mil, takže stategie je, že té žluté “sodovky“ budu pít jen tolik, co bude třeba. 😉

First water resourse – I did not find courage to drink it. 😀 Luckily, I found tiny stream couple metres behind.

Pokračuji a na chvilku se dostanu až na úroveň mraků.

Part of trail in clouds.

Přehoupnu se kolem vrcholu a na druhé straně na mě vykoukne zcela jiná krajina. Pískovcové balvany, kam se podíváš. Procházím si to obrovské skladiště balvanů a jsem unešen. 🙂

Another valley with huge boulders.

Dneska to vypadá na horskou etapu se vším všudy. Po další hodince opouštím balvany a opět další nádherně zelené údolní.

Beautiful green valley.

Odbočuji k místu s názvem Mike’s place, kde lze dobrat vodu z nádrže. Uvítá mě mega nádrž a já si filtruji první 3 litry vody. Když srovnám barvu vody z minulého zdroje a současného, tak je jasné, že ty původní 2 litry letí pryč. Foto jako důkaz.

Another water source and colour of water from last water source (left bottle) and current source (right bottles). I got rid of yellow-ish water.

Chci skončit na míli 129, protože mi chodidla a kotníky již dávají vědět, že dneska to pro ně je náročný terén – spousta kamení a slušné stoupání. Na dané míli nalézám místo na spaní, ale je to sakra otevřený prostor a ještě tam fouká o 106. Tady to neklapne, musím pokračovat. Chodidla a kotníky sice z toho radost nemají, ale za to oči nestačí hltat, co je před nimi. V západu slunce a s pár mraky na mě vykoukne další neskutečně barevné a propracované pohoří. Naprostá bomba. Foto řekne více.

Beautifull mountains during sunset and my way to campsite.

Sice ty poslední 2 míle mi trvaly více jak hodinu, ale výhledy to zachránily. 🙂 Je 19:15 a já rychle stavím stan než bude tma. Jídlo vařím již s čelovkou – dneska podáváme bramborovou kaši a fazole. Byl to sice náročný den, ještě teď, jak píšu blog, mě bolí nohy, ale ta paráda během dne za to stála. 😉

Dneska: 18 mil, total: 131 mil

2 Comments

  1. Tak 1/20 je za Tebou. To to pěkně ubíhá. Ty fotky jsou velkou inspirací pro moje bonsaje. Tak držím všechny palce, ať nohy i kolena vydrží. To, že ostatní hikeři vyrážejí brzo ráno je jasné, protože v noci spí, když Ty pro nás píšeš blog. Za to jsme taky vděčni, protože každý článek hltáme a vždy se už nemůžeme dočkat nového. Jsi prostě borec. Přes všechny útrapy to na sobě nedáváš vůbec znát. Prostě supr.

    T.

    Anonym
    1. Jsem si to neuvědomil, že to je fakt 1/20, co se km-mílí týče. Ono to opravdu utíká. Díky za podporu. Honza

      Juvenalis

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *