10.5.2019

Probudí mě celkem solidní zima. Otevřu stan, který je mokrý a kolem se honí mraky. Ok, dneska určitě nebude slunečno. 😉

Morning with clouds around tent.

Teď si uvědomuji, že jsem vám ještě nepředstavil moji klasickou snídani. Pojďme tedy posnídat. 😉 Ono to je v podstatě jednoduché a pořád stejné – ovesné vločky s vodou, olivovým olejem, Nutellou a Chia semínky + zelený čaj.

My typical breakfast – oatmeal with water, olive oil, Nutella ans Chia seeds + green tea.

Výkop dnešní akce je kolem 8:45, protože není kam spěchat – čeká mě pouze 12 mil k cestě, kde mám v plánu přespat a zítra na otočku zajet nakoupit do Big Bear Lake. Dnes má les díky mrakům a mlze místy až mystickou atmosféru.

Mystic atmosphere in forest thanks to clouds and mist.

Scházím z kopce a další část trailu se táhne klasickým hustým lesem jak v Bolaticích. 😀 Dokonce se slunečním paprskům podaří sem tam se probojovat skrz mraky.

Better weather in deep forest.

Kolem 11 mám pauzu u zdroje vody. A tu mě ve svahu zaujme celkem výrazná červená barva. Šplhám tedy nahoru a nalézám další kousek do sbírky kaktusů. Opravdu krásná barva květů.

My break and new cactus.

Behem pauzy potkávám Nata a bavíme se o počasí. Dovídám se, že má odpoledne pršet a zítra taky. Začnu tedy přemýšlet, zda nezměním plány. Vyrážím v 11:30 a k cestě to je 7,6 mil. Za půl hodiny se rozprší a já definitivně měním plány. Do Big Bear Lake pofičím již dneska. Déšť nabírá na intenzitě, ale já strojovým tempem ukrajuji metr za metrem. 🙂 Za hodinku přestane pršet a dokonce se na chvilku rozestoupí mraky, tak fotím.

Part of trail without rain.

Valím to dál a doháním Nata. Domlouváme se, že na sebe počkáme u silnice 18 a pořešíme odvoz do Big Bear Lake spolu. Na poslední půl hodinku se opět intenzivně rozprší, tak místy vidím pouze “mléko“.

Heavy rain and mist during hiking to Highway 18.

A tady spešl “rodinná“ fotka z přírody.

Special “family“ photo from nature.

K silnici dorazím po 2 odpoledne. Další hiker zrovna někoho volá a ptá se, zda chci taky jet. Říkám mu, že ještě čekám na Nata. Za chvilku u cesty zastavuje auto a v ten samý okamžik dochází Nate. Perfektní načasování. 😉 4 promočení hikeři naskáčou do auta a jedeme do Big Bear Lake. Mladý týpek nás zaveze až před hostel. Vytahuji peníze, protože mám za to, že to je UBER řidič. A jeden z hikerů mi říká: “On nic nechtěl.“ Jak nic nechtěl? A dovídám se, že týpek jel kolem a sám od sebe zastavil, aby nás svezl. Sáňky mi spadly dolů a nechápal jsem. Borec zastaví, nechá nastoupit 4 mokré hikery do auta a odveze je do cca 10 mil vzdáleného městečka, protože jen chce pomoc. A nic za to, pouze dobrý pocit!!! Měl jsem o čem přemýšlet.

Ok, takže nakonec zůstanu v Big Bear 2 noci, zítra budu mít plný zero day. Majitel hostelu je příjemný chlápek, kterému máme říkat Sarge. Za 2 noci zaplatím 45 babek a spokojeně zaplouvám na chvilku do teplé postele. 🙂 Pak si jdu koupit pořádnou pizzu a colu, ať mám změnu. Večer strávím na mobilu, abych konečně v klidu nahodil další článek a prošel si všechny komenty, atd. Před spaním si dávám sprchu a spokojeně ulehám do postele za zvuku bubnujících kapek deště za oknem.

I decided to stay in hostel for 2 nights – the weather forecast is rain for tonight and tomorrow. And pizza for dinner. 🙂

A nakonec jedna číselná kalkulace – dnes mám za sebou 1/10 trailu, co se týká mil. Nějak to letí.

Dneska: 12 mil, total: 266 mil

One Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *